Κυριακή, 25 Ιανουαρίου 2015

Δείτε ποιο συντηρητικό βάζουν στα τρόφιμα και παράγεται από σκαθάρι!


Πριν λίγο καιρό αποσύρθηκε η ερυθρά χρωστική Ε120 ή καρμίνες ή οποία ήταν ύποπτη για καρκινογενέσεις και προστίθεται σε τρόφιμα και αναψυκτικά για να τους δώσει εντονότερο κόκκινο χρώμα. Η χρωστική Ε120 ή Red 2G παράγεται από ψήσιμο είδους σκαθαριών σε 400 βαθμούς Κελσίου και απομόνωσης από την σκόνη της χρωστικής!   

Ο ΕΦΕΤ απέσυρε τη χρωστική Ε129 ως ύποπτη για καρκινογενέσεις που έμπαινε σε:

-αναψυκτικά, 
- σε μαρμελάδες για πιο έντονο κόκκινο χρώμα,
- λουκάνικα,
- έτοιμα μπιφτέκια για να γίνονται πιο κόκκινα, 
- πτηνοτροφές για να γίνεται ο κρόκος του αυγού πιο κίτρινος όπως και το χρώμα του κρέατος πιο κόκκινο, 
- στις ιχθυοτροφές σολομού για να γίνεται  το  κρέας του σολομού πιο κόκκινο
                                                                         

 Παρατηρούμαι καλά ,τις ετικέτες των τροφίμων και ιδιαίτερα των αναψυκτικών ,των αλλαντικών και των τυποποιημένων κρεάτων και δεν καταναλώνουμε εκείνες που περιέχουν πολλά Ε. Προτιμούμε φρέσκους χυμούς και φρέσκα φρούτα και λαχανικά εποχής.








Read more: http://enallaktikidrasi.com/2013/11/proedros-efet-ayta-einai-ta-ypopta-trofima-gia-karkinogeneseis/#ixzz3PqE7zsXT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου