Τετάρτη, 25 Μαΐου 2016

Παστέλι με σουσάμι,παπαρουνόσπορο και σπόρους chia!Φτιάχνω μόνος μου τη δική μου συνταγή!




Yλικά: 
 (Για 10 κομμάτια)


-2 ποτήρια νερού μέλι

-1 ποτήρι κρασιού αλεύρι 
(1/2 ολικής, 1/2 λευκό)

-500 γρ σουσάμι

-250γρ ζάχαρη καστανή

-3 κ.τ.σούπας παπαρουνόσπορο,
λιναρόσπορο, 
σπόρους chia





Εκτέλεση:

Σ ένα αντικολητικό σκεύος καβουρδίζουμε τα 2/3 της ποσότητας του σουσαμιού μαζί με τους άλλους σπόρους.
Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά το μέλι(προσωπικά προτιμώ πευκόμελο!) ,τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Προσθέτουμε  το αλεύρι σιγά-σιγά  και το υπόλοιμο σουσάμι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.

Σε αυτό το σημείο θέλει λίγη προσοχή διότι το μείγμα δείχνει ότι δεν έχει πήξει ενώ συμβαίνει το αντίθετο και αν δεν προσέξουμε θα πήξει περισσότερο από όσο προβλέπεται.
Όσο κρυώνει θα πήζει και θα σκληραίνει!
Τέλος βρέχουμε μια ξύλινη επιφάνεια, ρίχνουμε ομοιόμορφα το μίγμα και το κόβουμε σε κομμάτια και τα φυλάμε σε δροσερό μέρος(όχι ψυγείο) ή σε ένα αεροστεγές δοχείο για πολύ καιρό.Για να μην  κολλάνε μεταξύ τους μπορούμε να βάζουμε ανάμεσα κομμάτια λαδόκολλας!Θα βγουν περίπου 7 κομμάτια σαν της εικόνας αλλά αν θέλουμε να τα κάνουμε πιο μικρά θα βγουν 10-11 κομμάτια!

*Συνδιάζεται τέλεια με ένα φρούτο και ξηρούς καρπούς στο απογευματινό σνακ αλλά και στο πρωινό! 

Καρασαββίδου Σοφία,
Διατροφόλογος-Διαιτολόγος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου