Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2016

Κολοκυθοκεφτέδες φούρνου με ανθότυρο,καρότο και φέτα

Συστατικά:
-5 μέτρια κολοκυθάκια,
-3 καρότα,
-2  μεγάλα αυγά,
-100 γρ. ανθότυρο,
-60 γρ. φέτα,
-1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο,
-1 μικρό κρεμμύδι,
-1 φλιτζ. τριμμένη φρυγανιά,
-άνιθο,αλάτι,πιπέρι

Συνταγή:
Σ ένα τρίφτη τρίβουμε τα κολοκυθάκια και τα καρότα τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι,αφού τα έχουμε αλατίσει ελαφρά!Τα φήνουμε για 20-25 λεπτά  να στραγγίσουν για φύγουν τα ζουμιά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά,το ανθότυρο,φέτα και φρυγανιά,3 κ.τ.σ ελαιόλαδο,κρεμμύδι και τα μπαχαρικά και τα ανακατεύουμε καλά!
Πλάθουμε τα κολοκυθοκεφτεδάκια σε μέγεθος όπως αυτό που πλάθουμε τα γιουβαρλάκια.
Στη συνέχεια προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180oC
,τοποθετούμε τα κολοκυθοκεφτεδάκια σε λαδόκολλα τα αλείφουμε με  ένα πινέλο ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να ψηθούν για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Σερβίρουμε με γιαούρτι χαμηλών λιπαρών και σαλάτα χωριάτικη!Καλή μας όρεξη!



Της Καρασαββίδου Σοφίας 

Διαιτολόγος- Διατροφολόγος ΑτειΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου