Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017

Σούπα βελουτέ με αβοκάντο


Τα υλικά που θα χρειαστούμε για 5 μερίδες είναι:


 3/4 φλιτζάνι καλαμπόκι βραστό ή κατεψυγμένο,
2/4
του φλιτζανιού αρακά, 
1 φλιτζ. κόκκινα φασόλια ή άσπρα,
1 πράσινη πιπεριά,1 κόκκινη ,
2 μικρές πατάτες,
1/2 αβοκάντο,
3 σκελίδες σκόρδο,
1 κόκκινο κρεμμύδι,

2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο,
1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
1 κ.τ.γ. κύμινο,
Αλάτι / πιπέρι,
1 ζωμό λαχανικών,
1 λάιμ στημένο ,
λίγο τσίλι,προαιρετικά








Συνταγή:

Βράζουμε τα φασόλια αφού τα έχουμε μουλιάσει το βράδυ,τον αρακά και στην συνέχεια το καλαμπόκι και τις πατάτες σε μικρά κυβάκια.Σε μια μεγάλη κατσαρόλα τσιγαρίσουμε ελαφρά το ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο,τις πιπεριές και σοτάρουμε για 7  λεπτά.Προσθέτουμε το κύμινο και το σοτάρουμε για άλλα 30 δευτερόλεπτα.
Στη συνέχεια, το αλεύρι και ανακατεύουμε προσεκτικά. Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και στη συνέχεια τα φασόλια,τον αρακά και το καλαμπόκι.
Γυρίζουμε σε μέτρια θερμοκράσια και αφήνουμε  να σιγοβράσει για 15 -20 λεπτά.
Στο τέλος προσθλετουμε το αβοκάντο, το αλάτι, το πιπέρι, και χυμό λάιμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου