Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017

Χορτοφαγικά μπιφτεκάκια φούρνου με πίτουρο βρώμης,φασόλια και λαχανικά d.i.y.

χορτοφαγικά μπιφτέκια με γιαούρτι
Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι τα εξής:

300 γρ. φασόλια
1 αυγό μεγάλο
3/4 φλιτζ. βρώμη αλεσμένη
1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 σκελίδα σκόρδο
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 πιπεριά πράσινη
1 κόκκινη πιπεριά
1/3 φλιτζ. αρακά
2 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
1/3 φλιτζ. καλαμπόκι





Συνταγή:

Βράζουμε τα φασόλια για μία ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν.Από το προηγούμενο βράδυ όμως  τα έχουμε  μουλιάσει σε κρύο νερό.
Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε μπλέντερ μαζί με τα κρεμμύδια. το σκόρδο και την βρώμη. Στη συνέχεια βάζουμε 1 αυγό,βρώμη,καρότο, αρακά και καλαμπόκι βρασμένο,πράσινη  και κόκκινη πιπεριά, μαϊντανό, λάδι και πιπέρι. Αλατίζουμε και ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.  Σκεπάζουμε και αφήνουμε το μείγμα 30' στο ψυγείο για να απορροφηθούν τα υγρά από τη βρώμη.
 
Πλάθουμε το μείγμα σε μεγάλους και λεπτούς κεφτέδες .

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 οC και ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να πάρουν καστανόξανθο χρώμα.






Της Καρασαββίδου Σοφίας 
Διαιτολόγος- Διατροφολόγος ΑτειΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου