Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2017

Κριθαρότο λαχανικών με κεχρί και κινόα

Τι θα φάμε πάλι σήμερα; Θέλουμε κάτι γρήγορο και βαρεθήκαμε συνέχεια να κάνουμε μακαρόνια;
Σας προτείνουμε μια εύκολη και χορταστική συνταγή με κριθαράκι,κεχρί και λαχανικά εποχής.
Το μεσημεριανό μας για σήμερα είναι ένα χορτοφαγικό πολύχρωμο πιάτο, γεμάτο βιταμίνες  και θρεπτικά συστατικά καθώς έχει κεχρί, κινόα και διάφορα λαχανικά!


Υλικά που θα χρειαστούμε 
(για 3-4 μερίδες):

- 1 φλιτζ. κριθαράκι
-1/2 φλιτζ. κεχρί
-1/2 φλιτζ. κινόα
- 1 φλιτζ. μπρόκολο
- 3 πολύχρωμες πιπεριές
-1 πράσο
-1 κρεμμύδι φρέσκο
- σάλτσα ντομάτας
-μαϊντανό
-αποξηραμένο βασιλικό 
-αλάτι, κάρυ,πιπέρι



Συνταγή:
Σ ένα αντικολλητικό τηγάνι αχνίζουμε τα λαχανικά μας με λίγο ελαιόλαδο.
Αφού μαλακώσουν τα λαχανικά μας προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας ή ντοματάκια ψιλοκομμένα και τα αφήνουμε λίγο στην φωτιά.Με την σειρά που τα γράφω ρίχνουμε πρώτα το κεχρί μετά την κινόα και στο τέλος το κριθαράκι και προσθέτουμε βραστό νερό και τα μπαχαρικά μας.
Βράζουμε σε σιγανή φωτιά ,με κλειστό καπάκι για περίπου 20 λεπτά και ανακατεύουμε ανά  διαστήματα γιατί το κριθαράκι κολλάει εύκολα!Αν το θέλουμε πιο στεγνό το μεταφέρουμε σένα ταψάκι στο φούρνο ή γάστρα.
Καλή μας όρεξη!

Τip: Συνδυάζεται τέλεια με γιαούρτι πρόβειο ανθότυρο αλλά και με cottage cheese!

Για να γίνει ακόμα νοστιμότερο το φαγητό μας μπορούμε  να προσθέσουμε κουνουπίδι,μανιτάρια,καρότα αλλά και ότι άλλο λαχανικό έχουμε στην διάθεση μας!


Της Καρασαββίδου Σοφίας 
Διαιτολόγος- Διατροφολόγος ΑτειΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου