Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2017

Τα πιο νόστιμα και υγιεινά Μελομακάρονα με αλεύρι ολικής και καρύδια πεκάν

Εύκολη και γρήγορη η συνταγή μας για light (όσο  μπορούν) μελομακάρονα!
Για μια πιο υγιεινή εκδοχή για πεντανόστιμα μελομακάρονα με αλεύρι ολικής,καστανή ζάχαρη ή ζάχαρη καρύδας και
καρύδια πεκάν, θα χρειαστούμε:

Υλικά:

- 1 φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζ. καστανή ζάχαρη
- 4 φλιτζ. αλεύρι ( 1,5 φλιτζ. ολικής + 2,5 φλιτζ. γ.ο.χ.)
- 1 κ.τ.γ. κανέλα-γαρύφαλλο
- 1 φλιτζ. χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα από το πορτοκάλι
- 1κ.τ.γ. μπέικιν πάουντερ
-  20 καρύδια πεκάν χοντροκομμμένα 

Για το σιρόπι θα χρειαστούμε απλά 1,5 φλιτζ. νερό+1,5 φλιτζ. μέλι


Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ανακατεύουμε  με μιξερ το λάδι με το χυμό πορτοκαλιού και στην συνέχεια ρίχνουμε την ζάχαρη,το αλεύρι και όλα τα υπόλοιπα υλικά!
Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια για να μην απλώσουν όπως τα δικά μου!!
Τοποθετούμε τα μελομακάρονα σε λαδόκολλα ,τα τρυπάμε με το πιρούνι και ψήνουμε στους 170°C για 20-25 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Για το σιρόπι βάζουμε το νερό και το μέλι σε μια μικρή κατσαρόλα για περίπου 15 λεπτά και όταν βγάλει αφρό το πετάμε και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά.

Μόλις κρυώσουν τα μελομακάρονα μας τα βουτάμε μέσα στο καυτό σιρόπι για 1 λεπτό περίπου το καθένα.Τέλος ρίχνουμε και τα καρύδια πεκάν από πάνω!


Της Καρασαββίδου Σοφίας 
Διαιτολόγος- Διατροφολόγος ΑτειΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου