Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018

Ταλιατέλες με κιμά σόγιας-εύκολη,γρήγορη και vegeterian συνταγή για μακαρόνια με κιμά

Σήμερα το μενού είναι χορτοφαγικό..νηστίσιμο και light γιατί  πρώτον έχει λιγότερες θερμίδες σε σχέση με τον κιμά μοσχ. και δεύτερον δεν έχει τα κορεσμένα λιπαρά που βρίσκουμε στον αντίστοιχο του ζωικού κιμά.
Ταλιατέλες με κιμά σόγιας λοιπόν και  φυσικά δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα το αντίστοιχο πιάτο μακαρόνια με κιμά!
Υλικά που θα χρειαστούμε για 5-6 μερίδες:

-1 πακέτο ταλιατέλες
-μισό πακέτο κιμά σόγιας Bio
-3 με 4 κ.τ.σ. ελαιόλαδο 
-2 σκελίδες σκόρδο
-1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-1 κόκκινη και 1 πράσινη πιπεριά

-1 καρότο ψιλοκομμένο
-1 συσκευασία ντοματάκια ή  ντοματοχυμό ή ψιλοκομμένη ώριμη ντομάτα

-1 ξυλάκι κανέλα

-1/2 κ.τ.γ. μοσχοκάρυδο
-1 με 2 κόκκους μπαχάρι
-μαϊντανό

-αποξηραμένο βασιλικό 
-αλάτι,πιπέρι,ρίγανη

Συνταγή:
Βράζουμε τις ταλιατέλες μας και τις αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε σε ένα μπολ να μουλιάσει για λίγα λεπτά ο κιμάς σόγιας. Στην συνέχεια τον ξεπλένουμε και το βράζουμε για 5 λεπτά. Σε μία κατσαρόλιτσα ρίχνουμε το ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι,το σκόρδο,το καρότο και τις πιπεριές και αφού τα αχνίσουμε βάζουμε και τον κιμά σόγιας. Ανακατεύουμε καλά και έπειτα προσθέτουμε τα ντοματάκια. Αφήνουμε να βράσουν γα 5-8 λεπτάκια και στην συνέχεια ρίχνουμε και τα μπαχαρικά μας και 2 ποτήρια  βραστό νερό.Περιμένουμε να βράσουν όλα μαζί,για 20 λεπτά περίπου και στο τέλος ρίχνουμε αλάτακι,μαιντανό και λίγο φρεσκοτριμένο πιπέρι!Αυτό ήταν,καλή μας όρεξη!

Της 
Καρασαββίδου Σοφίας
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος ΑΤΕΙΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου